Kolme hiusmallia hennoille hiuksille

Kolme hiusmallia hennoille hiuksille

Jos sinulla on ohuet hiukset, kokeile näitä hiusmalleja. Asiantuntijan stailausvinkkien avulla saat hiuksiin myös nopeasti lisää rakennetta ja volyymia.

Oikea leikkaus saa ihmeitä aikaan, jos hiuksesi ovat luonnostaan ohuet tai ne ovat ohentuneet kulumisen seurauksena. Hennoille hiuksille on paljon sopivia hiusmalleja, mutta hiusten oikeanlainen hoito on tietenkin tärkeää.

– Vaalennus on hiuksia eniten kuluttava käsittely, ja sen jälkeen hiukset voivat myös katkeilla helpommin, kertoo Definen kampaajatiimin vetäjä Lise Holm-Glad.

Monella on ohuet hiukset luonnostaan geenien takia. Hiuksia ohentava hiustenlähtö puolestaan voi johtua monista eri syistä. Vaalennus on eniten hiustenlähtöä aiheuttava yksittäinen toimenpide, minkä saattaa huomata jo pelkän raidoituksen yhteydessä. Hiuksia voivat ohentaa myös kehon hormonaaliset muutokset, esimerkiksi raskaus tai imetys – onneksi vain väliaikaisesti. Paras keino hiusten vahvistamiseen on käyttää hennoille hiuksille tarkoitettuja proteiineja sisältäviä Define Strength & Volume shampoota ja Define Strength & Volume hoitoainetta. Tuotteet voivat ehkäistä myös voimakkaiden värikäsittelyjen tai lämpökiharrinten aiheuttamaa hiusten ohenemista.

Hiusmallilla vaikutelma tuuheista hiuksista

– Hiustenkasvua lisääviä ihmekeinoja ei tietenkään ole olemassa, mutta luonnostaan ohuiden hiusten rakennetta voidaan toki parantaa monin eri keinoin, Lise sanoo.

Yksi keinoista on leikata ne malliin, joka saa hiukset asettumaan tuuheamman näköisesti. Hyvä nyrkkisääntö ohuiden hiusten "tuuheaan" leikkaustyyliin on jättää pään yläosan hiukset alempia pidemmäksi. Sääntö pätee sekä lyhyisiin että pitkiin hiuksiin.

– Jos hiukset ovat yli 15 cm pitkät, tukihiuksia ei kannata leikata liikaa. Tällöin latvat kulahtavat nopeasti, mikä saa hennot hiukset vaikuttamaan entistä ohuemmilta.

Hiustenleikkuussa kannattaa muistaa kohtuus – yhtenäinen pituus ja selkeät linjat tuovat kampaukseen tuuheutta.

Lyhyet ohuet hiukset

Ohuille hiuksille on paljon lyhyitä hiustyylejä. Hyviä vaihtoehtoja ovat mm. pixie cut ja lyhyt polkka. Kampauksesta tulee tuuhean näköinen, kun pään yläosan hiuksia ei leikkaa liian lyhyiksi ja alaosan leikkaa lyhyemmäksi.

– Päällimmäisiin hiuksiin kannattaa jättää pituutta, samoin etuhiuksiin, joihin voi leikata vaikkapa vinon otsatukan, Lise vinkkaa.

Puolipitkät ohuet hiukset

Polkka on ikimuodikas! Monet erilaiset polkkamallit antavat ohuille hiuksille tuuheutta. Polkan pituuden voi valita oman tyylin mukaan.

Puolipitkät ohuet hiukset

– Takaa kerrostettu malli tuuheuttaa hiuksia, mutta ilmavuutta saa myös volyymi- ja muotoilutuotteilla, kuten Define Original Kuivashampoolla.

Rakenteellista tuuheutta saa viimeistelyvaiheessa muotoilemalla hiuksiin laineita.

– Klassinen, päältä pitkä polkka on kaunis ja toimii sekä otsatukalla että ilman, Lise sanoo. Moni arastelee otsatukkaa, sillä pelkää sen olevan liian työläs, etenkin jos hiukset rasvoittuvat helposti. Silloin pari suihkausta Define Original Kuivashampoota pitää otsatukan näppärästi ojennuksessa!

Pitkät ohuet hiukset

Pituus korostaa hiusten ohuutta. Siksi hiusasiantuntija ei suosittele kasvattamaan ohuita hiuksia pitkiksi vaan kehottaa harkitsemaan pidennyksiä. Varaudu kuitenkin uusimaan pidennykset ajoissa, sillä ne kuluttavat omaa hiusta ja tekevät hiuksista helposti entistäkin ohuemmat.

Lise tietää, että pitkätkin ohuet hiukset on mahdollista saada näyttämään tuuheammilta:

– Jos haluat pitkät hiukset, valitse hieman olkapäiden alapuolelle ulottuva malli. Leikkauta hiusten etuosa lyhyemmäksi ja takaa tasapitkiksi.

Leikkauta hiukset usein

Hentoja hiuksia on tärkeää leikkauttaa säännöllisesti, jotta kampaus pysyy siistinä

– Pidä huolta ohuiden hiusten mallista. Muista, että muotoilu auttaa: se saa hiukset näyttämään ilmavilta ja runsailta.

Valitse oikea shampoo ja hoitoaine

Kun hiuksissa on hyvä leikkaus, saat niihin runsautta hyvällä pesulla ja muotoilulla. Käytä kosteuttavan shampoon sijaan tuuhettavaa shampoota ja levitä hoitoaine vain latvoihin, ei hiusten tyveen eikä päänahkaan.

–Tuuheuttavat hoitoaineet ovat muita hoitoainetyyppejä kevyempiä eivätkä tee hiuksista raskaita, Lise sanoo.

Helli hiuksia silloin tällöin kosteuttavalla hoidolla, joka tuo hiusten ulkonäköön eloisaa terveyttä. Värjätyille hiuksille kannattaa valita proteiinihoito, joka estää hiusten kulumista.

Kuivaa hiukset täysin kuiviksi

Hiusasiantuntija muistuttaa, että föönaus tuo hiuksiin lisää tuuheutta vain, kun hiukset föönataan täysin kuiviksi. Siksi föönaus kannattaa aloittaa vasta, kun hiukset ovat ehtineet kuivua itsekseen jo lähes kuiviksi.

– Levitä pestyihin hiuksiin muotovaahtoa, niin saat kampaukseen ryhtiä ja runsautta. Kun föönaat hiukset pää alaspäin eli hiusten alapuolelta, hiukset saavat vielä lisää runsautta, Lise sanoo.

Todellisen taikatempun teet hiustenkuivaajan ja hiuskiinteen avulla. Kun hiukset ovat kuivat, kierrä hiussuortuva sormen ympärille, suihkuta siihen hiuskiinnettä ja kuivaa hiussuortuvaa hiustenkuivaajalla pari minuuttia. Anna hiussuortuvan jäähtyä kokonaan ennen kuin avaat sen. Käsittele näin kaikki hiukset.

– Hiuskiinne on paras ystäväsi, kun haluat runsaamman lookin. Eniten runsautta antaa kuiville hiuksille tarkoitettu hiuskiinne.

Muotoilutuotteet antavat lisää tukea

Jos hiukset ovat hennot, käytä erityisen harkitusti tuotteita, jotka tekevät hiuksista raskaat. Vältä rasvaisia voiteita, tahnoja ja öljyjä ja kokeile niiden sijaan muotovaahtoa, suolasuihketta, kuivashampoota, hiuspuuteria tai hiuskiinnettä, jotka antavat hiuksille tukea ja runsautta.

Kuivashampoo auttaa, kun hiuksia ei ole mahdollista pestä vedellä. Lisäksi se sopii ihan tavalliseen hiusten muotoiluun. Kuivashampoo poistaa rasvaisista hiuksista kosteutta ja antaa runsautta sekä rakennetta. Siksi kuivashampoo sopii erinomaiseksi käsittelytuotteeksi myös pestyille hiuksille ja silloin, jos hiukset ovat vastapestyinä hyvin hennot.

– Suihkauta pieni määrä kuivashampoota pestyihin ja kuivattuihin hiuksiin, lähelle päänahkaa. Niin saat kampaukseen ryhdikästä täyteläisyyttä, Lise sanoo.

 

Viisi vinkkiä ohuille hiuksille

  1. Vältä hiusten tarpeetonta kulumista. Hoida hiuksia hyvin, niin ne pysyvät terveinä ja mahdollisimman vahvoina.
  2. Suunnittele kampaajasi kanssa leikkaustyyli, jossa valtaosa hiusten hyvästä pituudesta säilytetään mutta osa hiuksista saadaan tukemaan muita niin, että kokonaisuus näyttää tuuheammalta.
  3. Leikkauta hiukset säännöllisesti, jotta hiukset eivät haurastu eivätkä latvat kulu.
  4. Vältä raskaita tai rasvaisia tuotteita pesun ja muotoilun yhteydessä.
  5. Käytä muotoilutuotteita ja -tekniikoita, jotka antavat runsautta ja tuuheutta. Sopivalla kuivashampoolla, suihkeella tai vaahdolla saat tuuheutta ja rakennetta. Muotoilutekniikoista runsautta saa kihartamalla hiuksia.

 

Takaisin artikkeleihin