Upeat puolipitkät hiukset

Upeat puolipitkät hiukset

Jos rakastat puolipitkää hiustyyliä, ymmärrämme sinua hyvin! Käytännöllinen hiusmalli on helppo muotoilla, joten se sopii kiireiseen arkeen.

Puolipitkät hiukset leikataan yleensä solisluun korkeudelle, joten ne ovat riittävän pitkät kiinni pidettäviksi. Samalla hiukset ovat kuitenkin tarpeeksi lyhyet, jotta niitä voi pitää huoletta myös auki. Puolipitkä hiusmalli on käytännöllinen muttei todellakaan tylsä.

– Puolipitkät hiukset sopivat useimmille, ja tyyliä on helppo muunnella. Malli on helppo mukauttaa kasvonpiirteisiin. Leikkauta esimerkiksi otsatukka tai latvat kerroksittain, Definen kampaajatiimin Kaja Johannessen kertoo.

Kaja kertoo, että nyt huippumuodissa ovat pinnalla curtaing bangs eli verho-otsatukka, pitkä otsatukka ja sivuotsatukka.

– Puolipitkä malli sopii kaikkiin elämäntyyleihin, töihin ja juhlaan. Hiukset voi kiinnittää tiukasti nutturalle, kietaista alas poninhännälle tai pitää auki. Tämän hiusmallin kanssa et voi epäonnistua, Kaja lupaa.

Tutustutaan kuvien kera upeisiin puolipitkiin hiusmalleihin! Kaja kertoo, millaisille kasvoille ja mihin tarpeisiin eri mallit sopivat. Saat myös hoito- ja muotoiluvinkkejä.

Puolipitkät hiukset ja curtain bangs eli verho-otsis

Romanttinen ja erittäin naisellinen hiusmalli sopii hieman rennompaa tyyliä etsivälle.

Puolipitkät hiukset ja curtain bangs eli verho-otsis

– Curtain bangs eli verho-otsis sopii puolipitkiin hiuksiin ja se ei vaadi paljoa laittamista. Malli sopii niin suoratukkaiselle kuin kiharoillekin, Kaja sanoo.

Ennen leikkaamista kannattaa pohtia, ovatko hiukset riittävän paksut tätä mallia varten.

– Malli sopii parhaiten puolipaksuille tai paksuille hiuksille. Jos hiukset ovat kovin ohuet, leikkaisin ne hieman lyhyemmiksi, Kaja opastaa.

Ohuet latvat näyttävät nimittäin olkapääpituisina entistäkin ohuemmilta.

– Hiukset näyttävät paksummilta, kun latvat jäävät olkapäiden yläpuolelle, Kaja lisää.

Pituus sopii useimmille, mutta otsatukka kannattaa leikata niin, että se täydentää henkilön omia piirteitä.

– Jos kasvot ovat pyöreät, valitsisin verho-otsiksen tai jättäisin otsatukan kokonaan pois. Kapeakasvoiselle sopii myös lyhyempi otsatukka. Poskipäille yltävä viistomallinen otsatukka ei epäonnistu koskaan. Jos otsatukka valahtaa helposti kasvoille, kiinnitä se vahvalla hiuskiinteellä, kuten Define Extreme Hold Hiuskiinnellä!

Hoito ja muotoilu

Tämän tyylin kohdalla korostuvat hoito ja ylläpito.

– Älä anna mallin kasvaa ulos leikkauksestaan. Leikkauta hiukset mieluiten 6–8 viikon välein, Kaja neuvoo.

Hanki hiusten muotoiluun muutama muotoilutuote ja hiustenkuivain. Kaja neuvoo levittämään kosteisiin hiuksiin muotoiluvaahtoa ja kuivaamaan hiukset hiustenkuivaimella pää alaspäin, jolloin hiukset saavat lisää tuuheutta.

– Viimeistele hiuskiinteellä tai käytä tuuheutta ja ryhtiä tuovaa suihketta, joka antaa hiuksille rennomman ilmeen.

Revitty polkkatukka on rikottu puolipitkä hiusmalli

Rikottu puolipitkä malli eli revitty polkkatukka ulottuu hieman solisluun alapuolelle ja siinä on runsaat, kerroksittain leikatut latvat. Lisää runsautta tuo etuosa eli pitkä, poskipään kohdalle yltävä otsatukka. Otsiksen ilmettä voi muuttaa heilauttamalla sen päivän mittaan rennosti puolelta toiselle.

Revitty polkkatukka on rikottu puolipitkä hiusmalli

– Tällainen polkkatukka ja otsatukka on erittäin suosittu malli, joka sopii useimmille, mutta vaatii hieman laittamista, Kaja kertoo.

Harkitse siis toisenkin kerran tätä hiustyyliä, jos sinulla on yleensä aamuisin kiire. Kajan mukaan leikkaus sopii useimmille kasvonmuodoille, mutta hiusten paksuus on oleellinen tekijä.

– Otsatukan pituutta voi vaihdella kasvonpiirteiden mukaan, mutta hiusten pitäisi olla puolipaksut tai paksut, jotta leikkaukseen tulee riittävästi rakennetta.

Hoito ja muotoilu

Kiinnitä tämän hiusmallin ylläpitoon huomiota jo hiustenpesun yhteydessä.

– Kokeile tuuheuttavaa shampoota ja hoitoainetta tai runsaasti kosteuttavia hoitotuotteita, jos hiukset ovat hyvin kuivat tai kiharat. Kihara hius vaatii paljon kosteutta, Kaja muistuttaa.

Muotoilun onnistumiseksi on tärkeää lisätä hiusten tuuheutta.

– Kuivia hiuksia voi lisäksi piristää tuuhettavalla suihkeella, minkä jälkeen hiukset voi kammata vapaasti tai kihartaa ne muotoiluraudalla, kampaaja neuvoo.

Kääntämällä hiukset toiselle sivulle saat hiuksiin nopeasti huippumuodikkaan tyylin.

Puolipitkät hiukset ja otsatukka

Oletko jo kauan unelmoinut otsatukasta mutta hiuksesi eivät ole tarpeeksi paksut? Tämä tyyli sopii sinulle.

 Puolipitkät hiukset ja otsatukka

– Tämä malli sopii sekä ohuille että paksuille hiuksille. Jos hiukset ovat ohuet, pyydä kampaajaa leikkaamaan lisää hiuksia mukaan otsatukkaan. Tällä hetkellä trendi suosii hieman paksumpaa otsatukkaa, Kaja sanoo.

Hiusten tuuheus kannattaa arvioida ennen mallin leikkaamista.

– Unohda lyhyt otsatukka, jos otsanrajassa on pyörre. Silloin kannattaa suosiolla valita toisenlainen, sopivampi malli.

Vaikka tämä malli pukee useimpia, erityisen hyvin se kehystää soikeita kasvoja. Tärkeintä on silti, miten otsatukkaa hoidetaan.

Kuivashampoo on must-tuote. Se raikastaa päivän mittaan helposti rasvoittuvan otsatukan. Koeta myös välttää otsatukan hiplaamista, sillä sormissa on usein rasvaa, Kaja vinkkaa.

Hoito ja muotoilu

Tämän hiusmallin etu on, että hiusten voi antaa kuivua itsestään tai vaihtoehtoisesti hiuksissa voi käyttää tuuhettavaa suihketta tai hiuslakkaa.

– Käytä suoristusrautaa tai anna hiusten kuivua itsestään. Käytä kuitenkin hiustyypillesi sopivaa hoitoainetta, Kaja opastaa.

Tämän hiusmallin kohdalla eniten aikaa kuluu otsatukan laittamiseen.

– Uhraa hieman aikaa otsatukan muotoiluun. Föönaa otsatukka huolella, niin että pyörteet suoristuvat. Hanki myös kuivashampoota, jolla torjut rasvoittumisen. Suihkuta otsatukkaan kevyttä hiuskiinnettä, jolloin otsatukka pysyy aloillaan tuulisellakin säällä, Kaja sanoo.

Puolipitkät hiukset ilman otsatukkaa

Tämä kampaus sopii kaikille kasvonmuodoille ja luo pehmeän naisellisen tyylin.

 Puolipitkät hiukset ilman otsatukkaa

Malli sopii luonnonkiharille hiuksille ja kaikenmuotoisille kasvoille. Se antaa erittäin naisellisen, pehmeän lookin, joka on myös helppohoitoinen.

– Tämän mallin kohdalla ei ole merkitystä, ovatko hiukset ohuet vai paksut. Paksut ja kiharat hiukset näyttävät entistä paksummilta, ja jos hiukset ovat ohuet, kampaaja voi leikata hiukset kerroksittain, mikä saa hiukset näyttämään paksummilta, Kaja selittää.

Muista, että kiharat näyttävät hyviltä vain oikein hoidettuina.

– Kiharat rakastavat runsaasti kosteuttavia tuotteita, suosi niitä niin shampoossa, hoitoaineessa kuin muotoilutuotteissakin. Niin saat kiharoihin mahdollisimman paljon volyymia ja kiiltoa, Kaja sanoo.

Kiharat hiukset ovat luonnostaan kuivat ja vaativat paljon kosteutta.

Hoito ja muotoilu

Kiharoiden hoitoprosessi alkaa jo ennen pesua.

– Kannattaa kammata kiharat ennen pesua eikä vasta pesun jälkeen. Pesun jälkeen kampaaminen vähentää luonnollista kihartumista, Kaja sanoo.

Levitä hiuksiin pesun jälkeen muotovaahtoa ja/tai hiuksiin jätettävää hoitoainetta, puristele kiharoita sormin ja anna kuivua.

– Kiharat eivät saa juuri koskaan riittävästi kosteutta. Latvat on hyvä leikata säännöllisin väliajoin, jotta kiharat kuluisivat mahdollisimman vähän.

Kaja suosittelee kuivien latvojen siistimistä 6–8 viikon välein.

 

Takaisin artikkeleihin