Kolme vinkkiä, kun ensimmäiset harmaat hiukset ilmaantuvat

Kolme vinkkiä, kun ensimmäiset harmaat hiukset ilmaantuvat

Tiesitkö, että on täysin normaalia saada harmaita hiuksia jo 20–30-vuotiaana?

Ennemmin tai myöhemmin meille kaikille tulee harmaita hiuksia. Monet ihmiset, joilla on lapsia kokevat, että ensimmäiset harmaat hiukset ilmestyvät, kun lapset ovat taaperoiässä, mutta lapset itsessään eivät välttämättä aiheuta ensimmäisiä harmaita hiuksia. Definen kampaajatiimin vetäjä Lisen mukaan on täysin normaalia saada harmaita hiuksia ennen kuin täyttää 40 vuotta.

- Ensimmäiset harmaat hiukset ovat itse asiassa melko yleisiä jo heti 20 ikävuoden jälkeen, mutta useimmat kokevat sen 30–40-vuotiaana. Toisilla taas ei ole vielä 50-vuotiaanakaan tietoa harmaista hiuksista. Tämä johtuu siitä, että harmaiden hiusten ilmestyminen riippuu geeneistä ja melaniinin eli väripigmentin määrästä.

Voi olla turhauttavaa huomata ensimmäiset harmaat. Ne usein ilmestyvät pään etupuolelle, missä ne myös näkyvät parhaiten. Tämä on luultavasti monille yllättävä äkillinen muutos, johon voi kestää hieman aikaa tottua.

Kun sinulle ilmestyy ensimmäiset harmaat hiukset, asiantuntijallamme on kolme hyvää:

  1. Rakasta harmaita hiuksiasi!
  2. Värjää itse harmaat hiukset
  3. Värjää harmaat hiukset kampaajalla

1. Rakasta harmaita hiuksiasi!

– Nyt eletään aikaa, jolloin harmaat hiukset ovat trendikkäät, niin värjättyinä kuin luonnollisina. Siksi suosittelen tutustumaan Instagram-tiliin @Grombre. Siellä näet kaiken ikäisiä naisia, jotka haluavat säilyttää tai parantaa omaa harmaata hiusväriään, Lise ehdottaa.

Lise uskoo myös, että hyvin hoidetut hiukset ovat aina parhaat, mutta persoonallisuutesi vaikuttaa siihen, minkälaisen kampauksen ja pituuden valitset.

-Ei ole totta, että hiukset eivät voisi olla pitkät, vaikka olisit harmaantunut!

Ja mitä tulee harmaita hiuksia imarteleviin kampauksiin, asiantuntijallamme on hyviä neuvoja.

Harmaat hiukset auttavat tuomaan esille liikettä hiuksissa esimerkiksi kiharoita tai rikottua linjaa. Tai jos haluat luoda hiuksiisi vaikutelmaa tekstuurista, on harmaat hiukset oiva apu, sillä harmaat hiukset korostavat erilaisia muotoja ja kampauksia.

2. Värjää itse harmaat hiukset

Mutta yhtä paljon kuin toinen rakastaa ja haluaa korostaa harmaita hiuksia, toinen voi haluta värjätä harmaat hiukset itse piiloon. Loppujen lopuksi tärkeintä on, että olet itse tyytyväinen hiuksiisi.

Mutta ensin pieni varoitus harmaiden hiusten värjäämisestä kotona:

- Harmaiden hiusten värjäys voi olla vaikeampaa, koska niistä puuttuu väripigmenttejä. Väriteoria ja kemia liittyen harmaisiin hiuksiin on kampaajaopiskelijoille erillinen opiskeluaihe, joten pitää osata sekoittaa oikeat sävyt, jotta harmaat hiukset peittyvät oikein.

Jotkut ihmiset ostavat hiusvärin kaupasta ja värjäävät koko hiuksen pituuden joka kerta, kun he värjäävät pienen harmaan juurikasvun. Mitä sitten voi tapahtua, kun värjäät koko hiuksen vain juurikasvun ollessa harmaa? Voit päätyä mustiin tai tummanruskeisiin latvoihin ja vaaleanruskeaan juurikasvuun. Ja sen korjaaminen voi olla vaikeaa.

Värjää juurikasvu, ei koko pituutta

Edellisen esimerkin takia saatat haluta värjätä vain juurikasvun etkä koko hiuksen pituutta, jos harmaat hiukset näkyvät vain juurikasvussa.

Lisäksi Lise muistuttaa, että avain onnistumiseen on valita oikeanlainen hiusväri kotona värjäämiseen.

- Pettääksesi harmaat hiukset 100 prosenttisesti, sinun on käytettävä kunnolla peittävää hiusväriä, ei pelkästään kevyesti sävyttäviä tuotteita, esim. sävyttävää shampoota tai hoitoainetta.

Jos olet hyvin tumma, juurikasvusi alkaa näkyä jo muutaman viikon kuluttua. Siksi Lisen mielestä on parasta usein värjätä hiukset asteittain vaaleammaksi ja lisätä sekaan vielä muutama vaalea raita.

- Jos haluat kuitenkin pitää tumman hiusvärisi, niin ruskea kuivashampoo on loistava vinkki peittämään juurikasvua värjäysten välissä. Define Brunettes Kuivashampoo peittää hyvin ja antaa mukavan kylmän ruskean sävyn, neuvoo Lise.

3. Värjää harmaat hiukset kampaajalla

Vaikka harmaiden hiusten värjääminen vaatii erikoisosaamista myös kampaajalta, osaava kampaaja pystyy sekä peittämään että sulauttamaan harmaat hiuksesi osaksi muita hiuksia.

- Ensin analysoimme aina asiakkaan kasvojen muotoa, ihon sävyä, silmien väriä, tyyliä, ja tietysti - asiakkaan toiveita! Nuoremmat naiset haluavat usein pehmentää harmaita, eivät peittää niitä kokonaan. Tämä johtuu siitä, että se näyttää luonnollisemmalta ja näin ei tule yhtä voimakasta juurikasvua, kun väri kasvaa, hiusasiantuntija Lise selittää.

Kampaamossa sinä ja kampaajasi voitte valita laajasta valikoimasta hoitoja harmaille hiuksille:

  • Sävyte. Tämä vaihtoehto sopii niille, jotka haluavat vain lisätä kiiltoa ja tehdä harmaista hiuksista kylmemmän tai lämpimämmän sävyisen. Sävyte ei aiheuta juurikasvua, sillä väri kiinnittyy hiusten ulkopintaan ja huuhtoutuu pesuissa pois vähitellen.
  • Kestosävyte. Kestosävyte kiinnittyy hiukseen ja huuhtoutuu vähitellen pesuissa pois, mutta kestää pidempään kuin pelkkä sävyte.
  • Kestoväri. Kestoväri peittää 100 prosenttisesti ja poistaa kaikki harmaat hiukset. Valitse tämä väri, jos haluat peittää harmaat hiukset kokonaan. Sinun on kuitenkin lisättävä kampaajakäyntejä hiusvärin huoltoa varten, koska kestoväri aiheuttaa juurikasvua. Tämä väri tarttuu hiusytimen sisään eikä lähde pelkällä pesulla pois.
  • Myös hiusten vaalentaminen voi olla hyvä idea! Tämä johtuu siitä, että harmaat hiukset näkyvät vähemmän vaaleissa hiuksissa. Balayage eli ns. vapaalla kädellä maalatut raidat, tai folioraidat ovat hyviä vaihtoehtoja harmaiden hiusten peittämiseen.
Takaisin artikkeleihin